Je bent hier:

Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

 

Waardering 9,6

Beoordelingen van klanten:
Onze workshops krijgen gemiddeld een 9,6 uit 10 op basis van 737 recensies.

Themadag Fotograferen op de Maasvlakte Rotterdam

Naast de workshops organiseren wij ook themadagen. Op een themadag ligt de nadruk op het fotograferen in de praktijk. We leren hoe een inhoudelijke keuze invloed heeft op het verhaal of sfeer in onze foto's. Ook bespreken we hoe het gebruik van bepaalde vormgevingselementen de zeggingskracht van een foto veranderd. We kijken naar zaken als verschillende soorten licht, standpunt en kader en hoe je deze in kunt zetten om jouw verhaal zo duidelijk mogelijk in een foto te krijgen.

Na een korte introductie is er veel tijd om zelf volgens een gekozen of vrije opdracht aan het werk te gaan. Tijdens een themadag word je begeleid door 2 docenten. Met een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers is iedereen verzekerd van veel persoonlijke aandacht.

Groothoeklenseffect van kranen op de MaasvlakteRedmar helpt een cursist op de Maasvlakte

De Maasvlakte is een groot industriegebied dat door de mens aangelegd is in de Noordzee. Dit gebied maakt deel uit van de Rotterdamse haven en is ongeveer 40 km2 groot. Momenteel wordt gewerkt aan de aanleg van Maasvlakte2. Hiervan moet de eerste fase aangelegd zijn in 2013. Er wordt hiervoor nieuw land aangelegd in de zee.

Op de Maasvlakte zijn veel verschillende onderwerpen te vinden. We gaan tijdens deze workshop fotografie op verschillende locaties fotograferen. In het havengebied staan grote overslag- en containerterminals die grote invloed hebben op de inrichting van het landschap. Daarnaast zijn er grote stukken braakliggend terrein en plaatsen waar aan de aanleg van Maasvlakte2 gewerkt wordt. Op grote stukken van de Maasvlakte gaat de natuur rustig zijn gang en zijn er volop bloemen, planten en vogels die gefotografeerd kunnen worden. We sluiten de dag af met het gezamenlijk bespreken van de resultaten. In een gezellige ongedwongen sfeer kunnen we zo van elkaars foto's leren en nieuwe inspiratie opdoen.

Voor een themadag moet je in het bezit zijn van een digitale camera. Indien je niet over een camera beschikt kun je een digitale spiegelreflexcamera bij ons huren voor € 10. Voor deze themadag is geen specifieke voorkennis vereist. Het is aan te bevelen om met de auto te komen omdat we een aantal keer een stuk moeten rijden.

  • Les: 1 dag van 09.30 uur tot 18.00 uur
  • Prijs per persoon: € 109 inclusief lesmateriaal, lunch en catering
  • Maximum aantal deelnemers: 12
  • Minimum aantal deelnemers: We hebben geen minimum aantal deelnemers, de workshops gaan dus altijd door!
  • Eerstvolgende workshops: vanaf maart 2019 nemen wij een sabbatical voor de workshops. Heb je nog een kadobon? Neem dan contact met ons op en we zorgen voor een oplossing!
  • Wil je op korte termijn of individueel uitleg over je camera krijgen? Kijk eens naar de mogelijkheden voor een privéles

Deel deze pagina met anderen: