Je bent hier:

Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

 

Isabouckar! A shout out loud for joy

Van 25 januari tot en met 12 februari 2016 is in het Atrium in Den Haag de fototentoonstelling 'Isabouckar! A shout out for joy' van fotograaf Inge van Mill te zien. Inge is een oud klasgenoot van onze docent Redmar. Voor de tentoonstelling reisde Inge naar Senegal. Daar kwam ze in contact met 3 dansers die ze fotografeerde en interviewde. De foto's zijn een eerbetoon aan de dans. Met de foto's heeft ze de magie van dans in beeld willen vangen. Inge is van plan om de komende jaren het project 'Isabouckar' verder uit te werken. Naast foto's uit Senegal laat de tentoonstelling ook foto's van dansers in Nederland zien.

Inge over haar expositie
"Er zijn in het leven basisemoties van waaruit we handelen. Daarbij ervaar ik dans als een universele krachtige expressie waarin we alle emoties kunnen uiten.

In 2013 ben ik afgereisd naar Senegal, Saint Louis, waar ik drie dansers ontmoette. Vanuit wederzijds respect en vertrouwen ben ik met hen een verbinding aangegaan, waarbij ik foto’s wilde maken met een diepere laag; foto’s komen daarbij tot leven. De dansers leidden mij naar plekken waar de emoties van de dans tot hun recht kwamen. "Isabouckar", schreeuwden Senegalese dansers wanneer ze uitzinnig van vreugde waren. Mijn project was geboren.

In 2015 ben ik in Nederland in contact gekomen met dansers waarbij ik met eenzelfde essentie te werk ben gegaan. Foto’s van hen toon ik ook op deze tentoonstelling. In andere uitingen zoals, een leporello fotoboekje en een kort filmpje, laat ik de drie Senegalese dansers eveneens zien."

Bekijk op Vimeo een filmpje van de opening van de tentoonstelling met uitleg van Inge of een filmpje met daarin foto's en interviews met de dansers.

  inge van mill tentoonstelling isabouckar

Over Inge
Inge van Mill (1976), geboren in Brabant, woonachtig in Den Haag, studeerde af in 2002 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien is zij werkzaam als zelfstandig fotograaf. Haar fotografie kun je omschrijven als maatschappelijk betrokken, van nature is zij nieuwsgierig en geïnteresseerd, daarbij heeft zij de menselijke kant voorop staan. Vanuit verwondering en interesse benadert zij haar onderwerpen. Bij de Zilveren Camera, de belangrijkste journalistieke fotoprijs van Nederland, heeft zij vijf verschillende awards in diverse categorieën ontvangen. Haar journalistieke beeldarchief wordt vertegenwoordigd door agentschap De Beeldunie.

Atrium Den Haag
Het Atrium is het ontmoetingscentrum in het stadhuis van Den Haag voor de burgers en de bezoekers van de stad. In het Atrium vinden regelmatig culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaats. Toegang is gratis.

Deel deze pagina met anderen: