Je bent hier:

Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

 

Inspiratie tussen de vakanties door

Dat herken je vast wel. Na de vakantie gaat de camera de kast in, om er pas bij een volgende vakantie weer uit te komen. Terwijl je fotograferen toch leuk vindt om te doen! Daarom hebben we dit artikel geschreven met tips om je camera na de vakantie niet weer in de kast te laten verdwijnen.

Kies een vast moment
Het is makkelijk om in de waan van de dag mee te gaan. Maar daardoor blijft er voor je gevoel soms weinig tijd over voor fotografie. Dat hoeft niet persé zo te zijn. Plan bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een wandeling in en zet die ook echt in je agenda, zodat er niets anders overheen gepland wordt. En bij die wandeling neem je natuurlijk lekker je camera mee ;)

Of koppel het maken van een foto aan een vast moment dat je toch al gaat doen. Fotografeer bijvoorbeeld iedere avond het eten dat je gekookt hebt of het uitzicht vanaf je balkon. Je krijgt dan een mooie reeks die een tijdsdocument gaat worden. Kijk als voorbeeld eens naar het project dat onze cursist Heleen uitgevoerd heeft.

Uitwisseling en Fotoketting
Misschien ken je iemand die het ook leuk vindt om te fotograferen. Dan kun je elkaar ook gemotiveerd en geïnspireerd houden door samen een project te starten. Je hoeft daarvoor niet samen te gaan fotograferen, maar kunt ook foto's uitwisselen. Zo hebben wij diverse keren een fotoketting gemaakt: Je maakt een foto en stuurt die naar de ander. Die laat zich inspireren door jouw foto en maakt zelf een foto die hij weer naar jou stuurt. Jij laat je weer inspireren door die foto, enzovoorts. Dit kun je natuurlijk met 2 personen doen, maar ook met een grotere groep. Spreek wel een maximale tijd af waarbinnen je een nieuwe foto moet insturen om tempo in het project te houden.

mvdo 2016 09 18 0007mvdo 2016 09 18 0020

Bezoek een expositie
Door foto's van anderen te bekijken, krijg je zelf ook inspiratie en ideeën. Er zijn diverse leuke fotografiemusea die wisselende exposities houden. Klik hier voor een overzicht van de musea. Maar ook andere locaties organiseren exposities met fotografie.

Photo Challenges
Er zijn op internet veel Photo Challenges te vinden. Type maar eens "Photo Challenge" in Google Afbeeldingen Zoeken en je krijgt diverse voorbeelden en lijstjes met thema's. Veel challenges geven een thema per dag, dan blijf je lekker bezig. Maar je kunt jezelf natuurlijk ook een thema per week of maand geven.

Alle bovengenoemde tips kun je uitvoeren met je camera, maar natuurlijk ook met je mobiele telefoon. De beste camera is immers de camera die je bijhebt!

Heb je een foto gemaakt waar je blij van wordt? We zetten hem graag in onze Hall of Fame.

Veel plezier met fotograferen!

Deel deze pagina met anderen: