Je bent hier:

Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

 

Ideeën voor fotografieopdrachten tijdens de vakantie

Een vakantie is de uitgelezen mogelijkheid om met je camera op pad te gaan en lekker te gaan fotograferen. Tijdens de vakantie kun je natuurlijk alles fotograferen wat je tegenkomt, maar het kan ook leuk zijn om jezelf een keer een opdracht te geven. Dit kan voor een dag zijn, maar ook voor een uurtje als je even een stukje gaat wandelen.

Het kan lastig zijn om voor jezelf een opdracht te verzinnen, dus daar helpen we je graag bij! In dit artikel hebben we 3 opdrachten al voor je uitgewerkt.

Veld met zonnebloemenRoos met waterdruppeltjes

  • Opdracht 1: Zomer

Ga voor deze opdracht foto's maken die voor jou het gevoel uitstralen van zomer. Dit thema kun je op veel plaatsen tegenkomen, bijvoorbeeld op het strand of in een landschap vol bloemen, maar ook heel dichtbij met een zomerse barbecue in je eigen achtertuin of een portret.

  • Opdracht 2: De schoonheid van planten

De schoonheid van planten heeft altijd de aandacht getrokken van kunstenaars, schilders en natuurlijk fotografen! Ga voor deze opdracht planten en bloemen fotograferen en laat ons daarbij zien wat jou aantrekt in de gefotografeerde plant of bloem. Is het de kleur, de symmetrische vorm, de geometrische kenmerken of juist de fijnheid van de details. Breng de bloem of plant zo in beeld dat de nadruk ligt op hetgeen jou zo aanspreekt erin.

  • Opdracht 3: Nooit meer!

Over het algemeen heb je op je vakantie positieve ervaringen, maar het kan ook wel eens tegenzitten. Je hotelkamer is niet goed schoongemaakt, er ligt zwerfafval op het strand, of je rustig gelegen vakantievilla blijkt naast de snelweg te liggen. Ga je vakantieadres, stad of land eens zo fotograferen dat als je de foto's terugziet, je er nooit meer naar terug zou willen.

Even voor de duidelijkheid: je hoeft hier dus geen negatieve vakantie voor te hebben! Ook als alles helemaal goed geregeld lijkt te zijn kun je altijd wel iets vinden dat binnen dit thema past... Kijk gewoon eens een tijdje met deze bewust gekleurde blik naar je omgeving.

Heb je een foto gemaakt volgens een van de bovenstaande opdrachten, dan zien we die natuurlijk graag! Je kunt de foto via de onderstaande link naar ons uploaden.

Klik hier om een foto in te sturen...

Wil je zien wat anderen hebben gefotografeerd? Klik dan hier om alle inzendingen te bekijken...

Deel deze pagina met anderen: